nationellaprov?


Aftonbladet


Hjälp mig att förstå det här!





Är det verkligen sant?!...
Redan i trean?... Då är dom i trean bara 9 år.. jisses...
Jag minns bara hur svårt jag hade med matte och än fortfarande idag är jag inte riktig duktig i matte...
Tänk om det finns barn som verkligen har svårt att läsa, räkna eller något annat och då skulle dom känna sig pressad och stressad, då lära dom ju sig inget..

Vad tycker NI om detta då?!...


Kommentarer
Postat av: Sofus

Jag tycker det verkar dumt. Krav på att man måste klara/ göra något, brukar medföra stress och oro och jag tycker att man så länge som möjligt ska försöka få barn att tycka att de går i skolan för att det är roligt och intressant att lära sig något, inte att de ska känna att det finns en press att klara prov.. Det om något tar bort glädjen.

2008-06-03 @ 10:52:08
Postat av: Elenor

Haha :D ja, jag har semester i två veckor! Ska till vbg den vecka 25 :) hoppas att vi kan ses! Puss!

2008-06-03 @ 11:14:32
URL: http://www.snowboardgirl.blogg.se
Postat av: Therese Hansson

Klart vi måste ses snart! Saknar dej.

2008-06-03 @ 11:56:53
URL: http://hanssontherese.blogg.se
Postat av: sofia

det är sanlöst, tycker barn skall få vara barn!

2008-06-03 @ 13:01:49
URL: http://luloo.babyblogg.se
Postat av: mallan

Tyvärr förknippar de flesta med nationella prov stora (nästan vuxna) människor. Men han har tänkt at nationella i trean ska bli anpassnade efter ålder, inte typ som vi gjorde i nian (tian). Tycker att det är faktiskt bra, barn får veta hur det fungerar och hur man ligger till då får man en ny chans att kämpa ihop bättre resultat nästa gång.
Självklart ska det inte vara stressigt, men det var stressigt för mig när det skulle gälla ett slutbetyg men i trean? Man får flera chanser då framför det stress för barn? Nej det tror jag inte, därför tror jag på iden. :)

2008-06-03 @ 16:33:16
URL: http://dr.blogg.se
Postat av: Sofus

måste bara svara på mallans inlägg. Jag tror att precis som många på gymnasiet hade lätt att stressa upp sig över test/ prov och få sämre självförtroende när man kände att man inte klarade ett prov tillräckligt bra, så tror jag att barn har ännu lättare för att få dåligt självförtroende om de inte klarar prov och i den åldern kanske det är svårare att tänka att man klarar det på nästa försök.. Tror jag..

2008-06-03 @ 20:40:12
Postat av: mallan

svar på sofus. Det är svårt att tycka 100% okej på den frågan när vilken nivå proven ska vara på? Ska de anpassas efter den åldern och hur ska de få uppfattning vad de kommer att innebära?
Och ja, det var tufft för mig att klara nationella prov, det var omgivningen som stressade upp mig : det skulle innebära ett slutbetyg och framtid efter skolan och lärarnas attityd plus mitt egna dåliga självförtroende sopm gjorde så att jag blev rädd för de betygen.
+ för proven är: barnen blir vana och vet hur det fungerar.
- hur skulle de vuxna bete sig inför barnen, blir de stressade?
samtidigt är proven mer om förhör om det är attityd. Måste studera vidare på det förslaget! :)

2008-06-04 @ 00:27:19
URL: http://dr.blogg.se
Postat av: Sofus

Svar till mallan: det har du rätt i att det är positivt att barnen blir vana vid hur proven fungerar tidigt. Det finns nog både för- och nackdelar plus att jag tror det är väldigt individuellt hur det kommer påverka barn. Vissa skulle nog bli hjälpta av att få göra nationella proven redan i tredje klass medans för andra skulle det nog vara sämre.

2008-06-04 @ 11:59:54
Postat av: Ludi

I femman skulle det vara mera okej men trean... Då är de ju 9 år gamla, förhör låter bättre i mina ögon. Men som Sofus sa, det är mest individuellt. Men blir spännande att se hur det fungerar, innan Sverige byter regering ;P

2008-06-11 @ 00:03:30
URL: http://ludi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0